Le Tour de Jens (5) - maandag 7 juli: Cambridge-Londen, een snipperdag in het peloton

07/07/14 om 20:26 - Bijgewerkt om 20:26

Bron: Kw

Jens Keukeleire debuteert dit jaar in de Tour de France. Na elke rit gunt de 25-jarige Bruggeling de lezers van kw.be een exclusieve blik achter de schermen van de Tour, zijn ploeg Orica-GreenEdge én vooral zichzelf. Vandaag, maandag 7 juli : Cambridge-Londen, sprinten voor Buckingham Palace.

Le Tour de Jens (5) - maandag 7 juli: Cambridge-Londen, een snipperdag in het peloton

"Zoals voorspeld is vandaag een semi-rustdag voor onze ploeg geworden. Ook al omdat het maar 155 kilometer was. Wat we dan doen? Een babbeltje slaan in het peloton, leven van bevoorrading tot bevoorrading. Enkel de laatste 20 à 30 kilometer moesten we vol aan de bak, ook omdat het toen begon te regenen. Het was erg oppassen om niet te vallen. Mijn persoonlijke taak was om Albasini goed vooraan te houden, hem zeker geen tijd te laten verliezen. Zijn vierde plaats in het algemeen klassement wilden we zeker behouden, want dat speelt een rol voor de volgorde van de volgwagens. Zeker met het oog op de kasseirit van woensdag is dat toch wel heel belangrijk."

"Woensdag mogen Hayman en ik iets proberen"

"Morgen, de rit van Le Touquet naar Lille, zal vergelijkbaar zijn met vandaag. Een schrikkeldag voor onze ploeg. Woensdag mogen Mathew Hayman en ik dan iets proberen. Van de ploeg krijgen we een vrijgeleide. Daarna gaat al onze aandacht naar rit 7. Dat is ons volgende doel. Daar willen we de ritzege, en indien mogelijk ook de gele trui grijpen."

"Dat zijn plannen voor later. Op dit moment zijn we met de bus op weg naar London City Airport, een kleinere luchthaven in de hoofdstad. Daar nemen we het vliegtuig naar Frankrijk. Ons hotel bevindt zich dicht bij Le Touquet, de startplaats van morgen. Hoe laat we daar zullen arriveren weet ik nog niet. Als het na 21 uur is, zal ik de massage overslaan en meteen aan tafel gaan. Ik vermoed dat het na een relatieve kalm dag als vandaag niet veel verschil zal maken."

(Opgetekend door Olivier Neese/foto's Jens Keukeleire)

Morgen : dinsdag 8 juli, Le Touquet-Lille (etappe 4)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!