Laurens Sweeck wint in Neerpelt, Michael Vanthourenhout (Wingene) knap derde

© BELGA
Redactie KW

De Soudal Classic in Neerpelt is zaterdag een prooi voor Laurens Sweeck geworden. De kopman van Era-Circus soleerde naar de zege en haalde het voor Jens Adams (Crelan-Vastgoedservice) en Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games).

De Soudal Classic in Neerpelt moest het zonder veelwinnaar Wout van Aert stellen. Ook Kevin Pauwels was niet van de partij, en Lars van der Haar en Mathieu van der Poel maken hun wederoptreden pas zondag in de Superprestige in Gieten. Kansen dus voor andere renners om de zege te grijpen.

Laurens Sweeck, Marcel Meisen en Michael Vanthourenhout namen de beste start, maar veel voorsprong pakte het trio niet en al snel sloot Tom Meeusen bij hen aan. Een kwartet op kop, maar niet voor lang, want op het snelle parcours keerden in eerste instantie Klaas Vantornout en daarna ook nog acht andere renners terug.

Halfweg koers klitte een grote groep dus samen, het sein voor Vanthourenhout om nog eens te versnellen. De West-Vlaming pakte een handvol seconden, maar een sterke Laurens Sweeck dichtte de kloof in de zandbak. Opnieuw stokte het tempo vooraan, heel wat renners slaagden erin om terug aan te pikken.

Na Vanthourenthout was het de beurt aan Adams om even aan de boom te schudden. Hij kreeg Sweeck met zich mee. Het duo maakte het verschil op de heuvel, Vanthourenhout liet zich verrassen en slaagde er niet meer in om hen nog bij te benen. Sweeck toonde zich in het slot de sterkste in de zandbak, Adams hapte naar adem en moest hem laten rijden. De laatste ronde werd een ereronde voor de renner uit Schriek, die na twee derde plaatsen in de Wereldbekers in Las Vegas en Iowa zijn eerste overwinning van het seizoen pakt. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier