Laurens Sweeck vloert Michael Vanthourenhout bij beloften in Middelkerke

© COGHE GINO
Redactie KW

Laurens Sweeck (Corendon-Kwadro) haalde het voor wereldkampioen Michael Vanthourenhout en Quinten Hermans. Vanthourenhout was al zeker van de eindzege in de Superprestige.

Michael Vanthourenhout kende de beste start in Middelkerke en nam in de eerste ronde vrij snel enkele meters. Door een valpartij werd hij evenwel teruggeslagen en nam Belgisch kampioen Laurens Sweeck het commando over. Meteen reed hij weg van de rest van het pak.

Ook Sweeck kwam nog ten val en de wereldkampioen leek terug te komen net op het eind van de tweede ronde, maar moest dan toch zijn meerdere erkennen in de Belgische kampioen. Sweeck soleerde naar zijn elfde zege van het seizoen, Vanthourenhout moest vrede nemen met een tweede stek. Hij was wel al zeker van de eindzege in het klassement van de Superprestige.

Laurens Sweeck vloert Michael Vanthourenhout bij beloften in Middelkerke


© COGHE GINO

“Mijn conditie is nog steeds goed”, aldus Sweeck. “Het hing hier vooral af van kleine foutjes. Zowel Michael als ik kwamen ten val, maar uiteindelijk haalde ik het toch en kon hij die achterstand niet meer goedmaken. Ik ben blij met deze zege, dat doet altijd deugd.”

(Belga – foto’s Coghe)