Laurens De Plus (Quick-Step) wilde Giro-etappe winnen voor Igor Decraene

© VDB
Redactie KW

Laurens De Plus was amper een moment uit beeld tijdens de elfde rit in de Giro. Uiteindelijk werd de 21-jarige Belg van Quick-Step tiende.

“Ik wilde winnen voor Igor Decraene”, klonk het na afloop.

Dat de elfde etappe van de Ronde van Italië startte in Firenze, had bij De Plus voor extra motivatie gezorgd: “Een paar jaar terug werd mijn goede vriend Igor Decraene wereldkampioen tijdrijden in Firenze. Ik maakte toen ook deel uit van de ploeg en zal hem nooit vergeten. Daarom was dit een speciale dag voor mij, waar ik iets van wou maken. Ik was de hele dag in mijn gedachten bij Igor en wilde voor hem winnen”, aldus de groterondedebutant uit Ninove.

Maar voor die zege voor zijn betreurde vriend kwam De Plus uiteindelijk iets tekort. “Ik was op het einde niet sterk genoeg. Dat is wielrennen. Ik voelde me nog goed op de laatste klim en viel zelf aan, maar de finale was meer iets voor de mannen met power. Op het einde werd het een sprint, en ik ben niet echt een spurter. Misschien is dit een goede stap in mijn leerproces geweest. Hopelijk leer ik in de toekomst winnen.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier