Lars Van Ryckeghem tipt ploegmaat voor clubtitel

Lars Van Ryckeghem. © VDB
Redactie KW

Met de clubkampioenschappen gaat het koersseizoen dit weekend opnieuw van start. Met zijn tricolore trui zal Lars Van Ryckeghem zeker in het oog springen in Meulebeke, waar de nieuweling met CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare zal strijden voor de titel. “Ideaal om de benen eens te testen”, aldus de 15-jarige Aartrijkenaar.

“Met welke verwachtingen ik aan de start van het clubkampioenschap kom? Met niet te veel”, lacht de 15-jarige Lars Van Ryckeghem. “Zo’n clubkampioenschap is vooral ideaal om de benen eens te testen na maanden van voorbereiding. Uiteraard zal ik mijn best doen in Meulebeke, maar zo’n wedstrijd eindigt meestal op een sprint en dat is niet zo mijn ding. Wie ik dan wel verwacht? Schrijf maar Lawrence Stalpaert op. We gaan vaak samen trainen en hij rijdt al goed. Bovendien is hij ook niet traag aan de meet. Hij zal alleszins dicht eindigen.”

Ik verwacht zeker niet dezelfde prestaties als vorig jaar. Dat was zoals ze zeggen een ‘boerenjaar’

Als Belgisch kampioen op de weg en in het tijdrijden zullen de ogen ook op Lars gericht zijn, maar de Aartrijkenaar blijft er rustig onder. “Mijn voorbereiding is tot nu toe heel goed verlopen. Ik ben niet ziek geweest en heb dezelfde aanpak en dezelfde trainingen als vorig seizoen afgewerkt. Hopelijk kan ik op die manier de lijn doortrekken.”

2017 was ‘boerenjaar’

“Maar ik verwacht zeker niet dezelfde prestaties als vorig jaar. Dat was zoals ze zeggen een ‘boerenjaar’. Twee Belgische titels in één seizoen… Dat komt niet zo vaak voor. Ik hoop gewoon mijn prestaties te kunnen bevestigen en vooral plezier te blijven beleven aan het wielrennen. Of ik specifieke doelen heb? Niet echt. Uiteraard wil ik mij graag eens tonen in de grotere wedstrijden, maar ook in de kermiskoersen ga ik er altijd vol voor. Ik doe gewoon mijn best en zie dan wel op het einde van de rit hoe ver ik geraakt ben”, aldus Lars, die lichamelijke opvoeding en sport met specialisatie wielrennen volgt aan het MSKA in Roeselare. Na het clubkampioenschap staat normaal de wedstrijd in Staden op het programma. “Dat is altijd een leuke opener van het seizoen. Voor de rest heb ik nog niet echt zicht op de kalender. Meestal beslis ik de week zelf waar ik zal rijden. Dicht bij huis kunnen koersen is altijd plezant”, besluit Lars, die aan zijn vierde seizoen in het peloton zal beginnen en in de winter een paar keer naar de piste trok om zijn stuurvaardigheid te verbeteren. (SM)