Lars van der Haar wint eerste Niels Albert Cross in Boom

© BELGA
Redactie KW

De Nederlander won voor Wout Van Aert en Sven Nys.

Het was Meeusen die het hele pak op sleeptouw nam. Bij een versnelling van Van der Haar pikte hij gretig aan en zo sloegen deze twee een kleine kloof in de eerste ronde. Nog voor het ingaan van de tweede ronde kregen zij het gezelschap van acht renners, onder wie Wout Van Aert en Sven Nys. Laatstgenoemde ging op zijn beurt versnellen en kreeg Meeusen, Van der Haar en Van Aert mee in steun.

Zandstrook

Bij een tempoversnelling van Van der Haar moest Meeusen voorin passen. Met nog zes ronden te rijden, bleven er slechts drie koplopers over. Met drie ronden voor de boeg telden deze een voorsprong van 49 seconden op het duo Meeusen en Jim Aernouts.

Nys stapelde de kleine foutjes op en kraakte helemaal voor het ingaan van de laatste ronde, wanneer Van Aert opnieuw versnelde en Van der Haar gretig counterde. Van Aert probeerde de Nederlander van zich af te schudden, maar slaagde niet in zijn opzet. Het was Van der Haar die zich op kop zette net voor het ingaan van de laatste zandstrook. Die positie zou hij niet meer afstaan. Tom Meeusen werd vierde, voor Jim Aernouts. Sven Vanthourenhout was eerste West-Vlaming op de 14de plaats.

Eerder op de dag was de 35-jarige Ellen Van Loy de snelste bij de vrouwen elite. Zij haalde het van de Nederlandse Maud Kaptheijns en Loes Sels.

(Belga)