Lampaert over WK-tijdrit: "De slotklim is echt zwaar"

25/04/17 om 20:47 - Bijgewerkt om 20:47

Yves Lampaert verkende dinsdag de omlopen van het WK 2017 op de weg en tegen de klok in het Noorse Bergen. De tijdritspecialist was onder de indruk van de slotklim in de tijdrit: "Heel steil en met heel veel haarspeldbochten."

Lampaert over WK-tijdrit: "De slotklim is echt zwaar"

© BELGA

Dat Yves Lampaert werd opgeroepen voor de WK-verkenning van de Belgische wielerfederatie heeft hij vooral aan zijn hardrijderscapaciteiten te danken. De West-Vlaming van Quick-Step maakt eind september een stevige kans om samen met Victor Campenaerts uitgespeeld te worden in de tijdrit.

Te zwaar

"Mijn eerste indruk is dat het een vrij pittige tijdrit wordt", aldus de Ingelmunsternaar. "De twee ronden die we eerst moeten afwerken, liggen me goed. Een beetje heuvelachtig. Maar dan komt op het einde die zware klim. Iets meer dan drie kilometer lang, heel steil en met tal van haarspeldbochten. Echt zwaar en allicht te zwaar voor mijn capaciteiten. Al is het nog lang tot dat WK en moeten we nog eens bespreken hoe we die klim kunnen aanpakken. Wisselen van tijdrit- naar wegfiets aan de voet van de klim, dat moet sowieso. De klim is zo steil dat dat echt nodig is."

Druk programma

Voor Lampaert kan het een drukke week worden in Bergen. De kans lijkt groot dat hij door Quick-Step zal worden ingezet in het WK ploegentijdrijden aan het begin van het WK-programma, nadien volgt waarschijnlijk het WK individueel tijdrijden en de winnaar van Dwars door Vlaanderen hoopt ook op een selectie voor de wegrit. "Dat zou voor het eerst zijn. Ik vind het een mooi parcours, lastig maar niet overdreven lastig. Ik zou het WK graag rijden in een dienende rol voor Greg (Van Avermaet, red.) en Phil (Gilbert, red.). Het wordt voor mij dus sowieso een periode om naartoe te werken."

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!