Kristof Vandewalle wint tijdrit in Ronde van Oostenrijk

© BELGA
Redactie KW

Torhoutenaar Kristof Vandewalle (Trek) won voor Sergent en Quinziato.

De 29-jarige Vandewalle, drievoudig Belgisch kampioen tijdrijden, haalde het na 24,1 kilometer met start en aankomst in Podersdorf at Neusiedler See van zijn Nieuw-Zeelandse ploegmaat Jesse Sergent en de Italiaan Manuel Quinziato (BMC). De Brit Peter Kennaugh (Sky) blijft met nog één rit voor de boeg leider.

“Sinds het voorjaar was ik ongewoon zwak”, aldus Vandewalle, “maar in deze ronde voel ik me al de hele week goed. Het zou voor mij een ontgoocheling geweest zijn als ik hier tijdens de tijdrit niet op het podium had gestaan. Ik voelde me eindelijk terug op niveau. Het was frustrerend de voorbije maanden om zo te fietsen, niet wetend wat er aan de hand was. Ik liep een paar keer bij de dokter langs om mijn bloed te laten testen, maar zonder veel resultaat. Ik ben opgelucht dat ik me nu weer goed voel en deze overwinning is een bevestiging van mijn goede vorm.”

Zondag staat de achtste en laatste etappe op het programma, een rit over 122,8 kilometer met start in Podersdorf en aankomst in de hoofdstad Wenen.

(Belga – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier