Kristof Vandewalle uit Torhout wordt vijftiende in proloog Ruta del Sol

Redactie KW

Belgisch Kampoen tijdrijden Kristof Vandewalle is niet ontevreden met zijn prestatie in de proloog.

Tweevoudig Belgisch Kampioen tijdrijden Kristof Vandewalle stond gisteren aan de start van de Ruta del Sol. In de proloog over ruim zeven kilometer finishte de wielrenner op 21 seconden van Alejandro Valverde, die het klassement voorlopig aanvoert.Vandewalle is niet ontevreden met zijn vijftiende plaats.

“De proloog gaf me een goed gevoel. Ik stond aan de start met een nieuwe tijdritfiets en dat is toch even aanpassen. Bovendien was het technische parcours niet echt mijn ding. In de Ronde van Qatar kon ik al een stap vooruit zetten, in Spanje is er opnieuw wat progressie mogelijk.”

Klimwerk

De tijdrijder uit Torhout stapte dit jaar over naar Trek Factory Team. “De koersbenadering verschilt en ook de manier van trainen is anders. Voor de rest ruilde ik een topteam voor een ander topteam. Mijn overgang is alvast vlekkeloos verlopen. In de Ruta del Sol wil ik verder timmeren aan mijn conditie. Door het vele klimwerk van de komende dagen wil ik enkele procenten beter worden. Ik zal het niet nalaten om mee te glippen in een ontsnapping als de kans zich voordoet.”

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier