Kristof Vandewalle : “Ik zou graag mijn vierde Belgische titel in het tijdrijden veroveren”

© BELGA
Redactie KW

Kristof Vandewalle (29) pikte in 2014 twee mooie overwinningen mee en verlengde ook zijn Belgische titel in het tijdrijden. “Ik wil dit seizoen opnieuw een stap vooruit zetten”, zei hij op de teampresentatie in Mallorca.


© BELGA

Met tijdritzeges in de Ronde van Oostenrijk en de Ronde van Polen kan Vandewalle terugkijken op een mooi 2014. “Dat waren belangrijke zeges voor mij”, zegt hij. “Zeker na die moeilijke periode na het voorjaar toen ik kampte met oververmoeidheid. Die zeges vanaf juli toonden aan dat ik sterker ben geworden en progressie heb gemaakt in het tijdrijden. Ook in 2015 wil ik opnieuw een stap vooruit zetten. Natuurlijk, ik ben me er goed van bewust dat er altijd een verschil zal zijn tussen mij en de echte tijdritspecialisten zoals Martin, Wiggins & co. Dat is een kwestie van pure kracht die je kan trappen. Ik werk daar aan, maar ik ben daar ook realistisch in. Ik zou graag mijn vierde Belgische titel in het tijdrijden veroveren. Het zou jammer zijn als ik in 2015 die trui zou moeten afstaan.”

“Je zal me niet vaak zien in Vlaamse wedstrijden”

Vandewalle moest het seizoen iets vroeger afsluiten dan voorzien nadat hij werd aangereden op training begin oktober. “Ik brak daarbij een handwortelbeentje”, zegt hij. “En had ook last van mijn knie. Die pijn is vanzelf verdwenen, maar ik ben door die breuk in mijn hand wel twee weken later mijn voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart. Voor het overige heb ik wel de perfecte winter gehad.”

Vandewalle blijft nog tot 28 januari in Mallorca en start het seizoen in de Ster van Bessèges op 4 februari. “Je zal me niet vaak zien in Vlaamse wedstrijden”, zegt hij. “Dat is al gans mijn carrière zo. Ik rijd meestal meerdaagse wedstrijden. Mijn doel is om daar af en toe eens een tijdrit uit te pikken. Daarnaast moet ik ook wel mijn kopmannen bijstaan. Dat is niet vanaf de eerste km dat ik aan kop moet sleuren, maar ik ben wel de helper die zijn kopman op cruciale fasen moet bijstaan. En als ik dat niet moet doen, hoop ik ook zelf af en toe eens mee te gaan in een ontsnapping.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier