Kristof Vandewalle : “Ik wist dat ik sneller moest gaan, maar het lukte niet”

© BELGA
Redactie KW

Kristof Vandewalle hoopte na zijn 16e stek vorig jaar op een plaatsje in de top 10 in de WK-tijdrit.


© BELGA

Uiteindelijk valt hij daar ver buiten met een 24e plaats. “Ik ben toch wel een beetje ontgoocheld”, zei hij na afloop. “Ik wilde hier beter doen. Nochtans was ik goed gestart”, stelde hij. “Ik wist van de ploegentijdrit dat ik niet te traag van start mocht gaan en ik vond meteen een goed ritme.”

Dat resulteerde zelfs in de snelste tussentijd bij het eerste tussenpunt. “Maar daarna voelde ik vrij snel dat ik niet kon versnellen”, aldus Vandewalle. “Het ontbrak me aan power. Dat is vervelend. Ik wist dat ik sneller moest gaan, maar het lukte niet. Dan begint dat mentaal wel te spelen en ga je niet meer voluit, hier en daar een procentje minder. Ik heb dan een goed ritme gezocht en heb dat proberen vol te houden tot het eind.”

Uiteindelijk werd hij 24e, op 3:06 van Bradley Wiggins. “Dat is niet wat ik gehoopt heb”, was hij eerlijk. “Een echte verklaring heb ik daar niet voor. Natuurlijk, het is wel het eind van het seizoen. Dan wissel je goede met slechte dagen af. Dit was niet zo’n goede dag. Ik heb er een zware Vuelta op zitten en ben wel moe. Misschien speelt dat wel mee.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier