Kortrijkzaan op stage met Alberto Contador

De inschrijvingen voor de derde editie van Kortrijk Koerse gestart. © JVGK
Redactie KW

Je wint een amateurkoers en enkele maanden fiets je op Gran Canaria naast de grote Alberto Contador. Het overkwam Edgar Billiet (23) na zijn overwinning tijdens de Kortrijkzanenkoers.

Zijn eerste plaats tijdens de tweede Kortrijkzanenkoers, de amateurkoers die aan Kortrijk Koerse voorafgaat, heeft Edgar Billiet naast eeuwige roem en een overwinningstrui ook een ontmoeting met de Spaanse topwielrenner Alberto Contador opgeleverd. Meer nog, de Kortrijkzaan mocht vijf dagen op stage met de ploeg van de Spaanse wielrenner.

Te hoog gegrepen

“Nadat ik de Kortrijkzanenkoers had gewonnen, heb ik mij ingeschreven voor een wedstrijd via het Instituut Contador”, zegt Edgar, die bij wielertoeristenclub ‘t Beuterverzet uit Kortrijk actief is. “Ik beschreef mijn overwinning en mijn passie voor het wielrennen. Tot mijn grote verbazing werd ik samen met negen andere Europeanen geselecteerd om mee te gaan op stage naar Gran Canaria.” Edgar is wel wat gewoon, maar Contador bijbenen op training, bleek toch te hoog gegrepen. “Hij rijdt nogal snel bergop (lacht), ik moest hem dus snel lossen. Maar ik heb daar vijf fantastische dagen beleefd.”

Inschrijvingen gestart

Op 18 augustus zal Edgar zijn titel in de Kortrijkzanenkoers verdedigen. Sinds gisteren zijn de inschrijvingen voor de derde editie van de amateurkoers gestart. Publiekstrekkers dit jaar zijn Johan Museeuw en Nico Eeckhout. Het aantal renners is opnieuw gelimiteerd tot 60. “Dat is op bevel van de politie”, zegt organisator Michaël Mullie. “Zonder reclame te maken hebben zich al 15 deelnemers aangemeld. Wie wil meedoen, wacht dus best niet te lang om zich in te schrijven.”

De organisatie doet ook een warme oproep voor meer vrouwen. “Dames die willen meestrijden, zijn zeker welkom. We zijn ook in onderhandeling om de vrouwenploeg van Lotto Sudal naar Kortrijk te halen, om zo het vrouwenwielrennen meer in de kijker te zetten.” Nog een nieuwtje: de winnaar van de Kortrijkzanenkoers mag op de foto met de winnaar van Kortrijk Koerse 2017. “Het is nog te vroeg om namen te noemen, maar zoals elk jaar proberen we ook binnenkort weer enkele toppers naar Kortrijk te halen.” (NVH/Foto JVGK)

Meer info en inschrijven (25 euro) via www.kortrijkzanenkoers.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier