Kortrijkzaan Kristof Allegaert wint fietsrace van bijna 3.800 km met 300 km voorsprong op de tweede

© Foto EDB
Redactie KW

Kortrijkzaan Kristof Allegaert kwam op zondagnamiddag 7 augustus om iets voor 14 uur als eerste aan in Canakkale in Turkije. Hij won de vierde Transcontinental Race voor de derde keer.

The Transcontinental Race is Europa’s langste niet-begeleide fietskoers. In 8 dagen, 15 uur en 3 minuten legde Kristof 3.767,5 km af op zijn fiets. De rit startte op 29 juli in Geraardsbergen en ging over onder meer Frankrijk, Zwitserland, Italië en Kroatië naar Canakkale in Turkije.

Er waren ongeveer 50.000 hoogtemeters en de deelnemers kozen zelf wanneer ze slapen. De laatste nacht ging Kristof niet meer slapen en fietste hij door. Zondag had Kristof te kampen met veel wind, die voor wat vertraging zorgde. Dit liet niet na dat hij een voorsprong van rond de 300 km heeft op de tweede.

Kristof won de race al in 2013 en 2014. Vorig jaar nam Kristof deel aan de Red Bull Trans Siberian Extreme, waar hij 9.195 km fietste. Ook deze rit won hij. Bij zijn derde deelname aan The Transcontinental Race mag Kristof ook meteen zijn derde zege vieren. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier