Koninklijke Brugse Velosport heeft nieuwe ploegwagen nadat vorige in vlammen opging

04/08/16 om 10:26 - Bijgewerkt om 10:26

Wielerclub de Koninklijke Brugse Velosport, sinds 1898 hét boegbeeld van het Brugse wielrennen, beschikt sinds gisteren opnieuw over twee volwaardige ploegwagens.

Koninklijke Brugse Velosport heeft nieuwe ploegwagen nadat vorige in vlammen opging

Goed nieuws voor alle leden van de Koninklijke Brugse Velosport: sinds gisteren beschikt de wielerclub opnieuw over een tweede volwaardige ploegwagen. Tijdens de interclub in Zillegem bij Ieper reed de nieuwste aanwinst van de club haar eerste wedstrijdkilometers. "Een goed gevoel", glundert voorzitter Jelle Vandenberghe (27). In maart van dit jaar sloeg het noodlot toe voor de club. Hun Skoda Octavia vloog langs de E40 in Oostkamp in brand en ging volledig in vlammen op. "Eerst dacht ik aan motorpech, maar plots zag ik de vlammen van onder de motorkap komen", herinnert Jelle zich. De afgelopen vijf maanden was de wielerclub naarstig op zoek naar financiële middelen om een nieuwe wagen aan te schaffen. Al die tijd werden 60 jonge renners begeleid met amper één wagen. Gisteren kon dan eindelijk een nieuwe wagen worden voorgesteld.

(MM)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!