Koers in Zwevezele krijgt vrijdag WK-ganger op bezoek

05/10/16 om 20:05 - Bijgewerkt om 20:04

Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) kleurde woensdag de kermiskoers in het Oost-Vlaamse Zele.

Koers in Zwevezele krijgt vrijdag WK-ganger op bezoek

© BELGA

Hij voerde als mentor van een vroege vluchtersgroep een meer dan doorgedreven training door. Vrijdag in Zwevezele werkt hij zijn laatste wedstrijdkilometers af alvorens af te reizen naar het Wereldkampioenschap in Qatar.

"Het was eigenlijk niet de bedoeling om deel uit te maken van een vroege vlucht, maar er waren hier iets meer dan zestig renners aan de start en dus wou ik er wel iets van maken", verduidelijkte Stuyven. "We waren ook vlug weg met vier renners en reden onmiddellijk een mooie voorsprong bijeen. Ik kon toen toch niet de remmen dichtknijpen en op het peloton wachten? Doorrijden was dus de boodschap. Met drie - Stijn De Bock was ondertussen gelost - konden wij niet opboksen tegen de wind en vooral het naderende peloton."

"Voor de koers van Zwevezele op vrijdag ga ik nog eerst wat bijtrainen. Ik moet dan 's avonds aan zowat 270 kilometer komen. Ik hoop dat we de voorziene afstand in Qatar ook volledig afleggen, voor mij en de andere Belgen mag het de volle afstand zijn. Ik ben er alvast klaar voor. Vandaag was het zwaar en leuk. Vrijdag is er die laatste doorgedreven training."

(BELGA)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!