Knie beslist over junioresdebuut van Dejonckheere

Redactie KW

Zondag vindt in Meulebeke het clubkampioenschap plaats. Voor eigen volk en als lid van de Molenspurters wil Arthur Dejonckheere (17) natuurlijk niet ontbreken, maar zijn deelname zal afhangen van zijn knie.

“Ik heb geen perfecte voorbereiding achter de rug”, opent Arthur Dejonckheere, die vandaag (vrijdag 16 februari) zijn 17de verjaardag mag vieren. “Tijdens de examenperiode voor mijn studies wetenschappen-wiskunde 6 uur aan De Bron in Tielt heb ik niet veel tijd gehad om te trainen en de voorbije weken ondervond ik opnieuw hinder aan de knie. Dat is al een eindje een pijnpunt. Zo had ik eind vorig seizoen last van mijn kraakbeen door overbelasting. Ik kreeg enkele inspuitingen, waardoor het even voorbij was, maar de laatste twee weken begon het toch opnieuw op te spelen. Gelukkig gaat het de laatste dagen weer wat beter, maar ik blijf voorzichtig. Als ik me niet klaar voel, laat ik het clubkampioenschap links liggen. Ik neem geen risico’s. Het seizoen is nog lang en ik wil me niet van bij de start forceren. Wie bij ons de favoriet is voor de titel van clubkampioen? Er zijn enkele renners goed bezig op training, maar ik denk dat Joshua Vansteenkiste de te kloppen man zal worden. Hij was vorig seizoen bij de nieuwelingen heel goed en trekt die lijn door.”

Als ik me niet klaar voel, laat ik het clubkampioenschap links liggen

Door de knieproblemen liggen de ambities bij de start van het seizoen logischerwijze niet al te hoog. “Bovendien ben ik meestal niet zo goed in het begin van het seizoen. Ik heb altijd wat tijd nodig om in mijn ritme te komen. Bovendien is het mijn eerste jaar bij de juniores. We krijgen meer kilometers voor de wielen geschoven en er wordt ook anders gekoerst. Het zal dus in eerste instantie rustig groeien zijn en proberen mijn koersen uit te rijden. Ik hoop vooral eindelijk eens een seizoen zonder knieproblemen af te kunnen werken. Hoe mijn programma eruit zal zien, weet ik dus nog niet. Daar zal mijn knie over bepalen. Misschien dat ik eerst een paar koersen bij het Westhoekcriterium meepik om wat ritme op te doen”, besluit de Meulebekenaar, die aan zijn vierde seizoen begint. “De koers heeft mij altijd aangesproken en door vrienden ben ik als laatstejaaraspirant begonnen. Ik amuseer me nog altijd enorm en dat is het belangrijkste.” (SM)