Klaas Vantornout wint Steenbergcross in Erpe-Mere

© BELGA
Redactie KW

De 32-jarige Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon Games) heeft zondag de dertiende editie van de Steenbergcross in het Oost-Vlaamse Erpe-Mere gewonnen. De Torhoutenaar haalde het na een solo die hij opzette halfkoers. Sven Nys eigende zich de dichtste ereplaats toe voor de Duitser Philip Walsleben.


© BELGA

De regenval de avond voordien en tijdens de ochtend voorafgaand aan de wedstrijd lag aan de basis dat het parcours er op sommige punten wel redelijk zwaar bij lag. Het was de Duitser Walsleben die ervoor zorgde dat hij zich met twee andere renners, Tom Meeusen en Michael Vanthournhout, even voor de rest kon uitrijden. In de derde ronde sloot bij dit trio ook nog onder andere Klaas Vantornout, Toon Aerts en Corne van Kessel aan zodat wij negen leiders kregen.

Klaas Vantornout wint Steenbergcross in Erpe-Mere


© BELGA

De Nederlander Lars van der Haar volgde ietwat later op zijn beurt gevolgd door Sven Nys. Vantornout ging halfkoers versnellen en kreeg Wietse Bosmans met Philip Walsleben in de achtervolging. Nys was dan al druk in de weer met zijn opmars en knokte zich naar de vierde plaats.

Klaas Vantornout wint Steenbergcross in Erpe-Mere


© BELGA

Op vier ronden van het einde sloot Nys aan bij Bosmans en Walsleben. Het drietal volgde op 24 seconden van leider Vantornout. De Torhoutenaar trok de slotronde in met een voorsprong van 20 seconden op het duo Nys-Walsleben. Wietse Bosmans moest dan al 35 seconden toegeven. Vantornout kwam niet meer in de problemen en haalde het op overtuigende wijze.

De uitslagen van de West-Vlamingen:

1. Klaas Vantornout

13. Michael Vanthourenhout

19. Sven Vanthourenhout

21. Gianni Vermeersch

25. Jens Vandekinderen

27. Vinnie Braet

29. Dieter Vanthourenhout

31. Jan Denuwelaere

36. Berne Vankeirsbilck

41. Kenneth Van Compernolle

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier