Klaas Vantornout voegt Baal en Leuven toe aan zijn programma

© BELGA
Redactie KW

De tricolore trui van Torhoutenaar Klaas Vantornout zal nog twee keer in het veld te zien zijn voor het Belgisch kampioenschap in Lille.

De uittredende Belgische kampioen voegde immers twee wedstrijden toe aan zijn programma: de manche van de bpost bank trofee op Nieuwjaarsdag in Baal en de Soudal-cross in Leuven op 3 januari.

Zoals bekend kreeg Vantornout geen contract voor alle wedstrijden in de bpost bank trofee. Nu valt er in laatste instantie toch nog een startcontract van organisator Golazo in de bus, zowel voor Baal als voor Leuven, een manche in de Soudal Classics. En daar is hij blij mee. “Enerzijds omdat ik zo onze nieuwe hoofdsponsor Marlux kan plezieren door twee keer in de tricolore te crossen met hun logo erop”, zegt hij. “Anderzijds omdat ik na mijn mislukte eerste seizoenshelft mezelf nu nog zo veel mogelijk wil tonen.”

Ploegmaat Kevin Pauwels is er dan weer niet bij in Leuven. In overleg met de ploegleiding van Sunweb-Napoleon Games en trainer Peter Hespel is er beslist dat Pauwels samen met ploegmakker Michael Vanthourenhout na Baal nog een ministage op Mallorca inlast. Hij vertrekt op zaterdag 2 januari en keert op woensdag 6 januari terug.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier