Klaas Vantornout (vijfde) en Gianni Vermeersch (zevende) kunnen Van der Poel niet van wereldtitel houden

Redactie KW

Terwijl de 20-jarige Nederlander de jongste wereldkampioen ooit werd, werkten de West-Vlamingen in de achtergrond een sterke wedstrijd af.

Het waren de topfavorieten die in Tabor het heft in handen namen. Terwijl een eerste poging van Mathieu van der Poel nog werd gefnuikt, bleek zijn tweede aanval van de dag beslissend. Toch liet de concurrentie zich niet onbetuigd. Vooral Kevin Pauwels roerde zich namens België, maar ook de West-Vlamingen Klaas Vantornout (Torhout) en Gianni Vermeersch (Klerken) waren niet ver uit de buurt.

Pechvogel van de dag was Wout van Aert. De jonge Belg kende veel pech en telde op een gegeven moment meer dan 50 seconden achterstand. In een onwaarschijnlijke remonte reed Van Aert nog naar de tweede plaats, nadat hij Lars van der Haar klopte in een sprintje voor het zilver.

Belgisch kampioen Klaas Vantornout finishte als vijfde en was op die manier derde Belg. Ook Gianni Vermeersch bewees dat hij zijn selectie meer dan waard was. De 22-jarige veldrijder uit Klerken eindigde knap op de zevende plaats.

(AD – Foto Belga)

1. Mathieu van der Poel (Ned.)

2. Wout van Aert

3. Lars van der Haar (Ned.)

4. Kevin Pauwels

5. Klaas Vantornout

6. Tom Meeusen

7. Gianni Vermeersch

8. Marcel Meisen (Dui.)

9. Philipp Walsleben (Dui.)

10. Marco Fontana (Ita.)

Verdienstelijke 5e plaats op het WK voor Klaas.

— Klaasvantornout.be (@KlaasVT_be) 1 februari 2015