Klaas Vantornout : “Tricolore trui geeft zalig gevoel”

© BELGA
Redactie KW

Klaas Vantornout sloot de eerste wedstrijd in zijn kersverse kampioenentrui af met een achtste plaats.

In de veldrit van maandag in Otegem kwam hij vrijwel niet in het stuk voor maar genoot hij wel van de vele aanmoedigingen die hem te beurt vielen.


© BELGA

“Het resultaat is verre van goed, de beleving integendeel was echter fantastisch”, begon Vantornout. “Hetgeen ik hier in eigen streek meemaak was ook te verwachten na al de festiviteiten van gisteren. Mijn nachtrust was heel miniem en ik had de benen niet om mee te strijden voor de eindzege. Ik wou mezelf ook niet al te veel pijn doen, vandaar mijn achtste plaats.”

“Die trui geeft me echter wel vleugels”

De winst in Otegem was voor Kevin Pauwels, hij hield Michael Vanthourenhout en Rob Peeters af. “Vergelijk het podium hier eens met dat van gisteren. Wie in Erpe-Mere meedeed voor de eindzege was hier niet goed”, oordeelde Vantornout. “Die trui geeft me echter wel vleugels. Ik kreeg vandaag enorm veel aanmoedigingen van het publiek. Ik maakte het twee jaar geleden ook al eens mee. Ik werd toen ook geleefd en van her naar der getrokken na het behalen van mijn zege maar vanaf dinsdag zal het wel iets rustiger worden. Dan is het nieuwe er wel al wat af. Ik kan nu met deze tricolore trui een vol jaar rondkoersen en dat geeft zondermeer een zalig gevoel.”

Klaas Vantornout :


© BELGA

Michael Vanthourenhout werd maandag tweede en mocht zich achteraf kampioen van West-Vlaanderen noemen. “Lang zal ik dit witte shirt met geel-blauwe strepen niet aan hebben”, gaf hij mee. “Tot aan de camper wellicht en dan verdwijnt die trui in de kast. Ik ben best tevreden met mijn tweede plaats hier. Ik had meer verwacht van mijn BK zodat ik er echt op gebrand lag om voor eigen volk uit te pakken. Vandaag was het de bedoeling om op het podium te eindigen en dat lukte me best.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier