Klaas Vantornout raakt fit voor BK, maar start met beperkte ambities

© BELGA
Redactie KW

Klaas Vantornout sukkelt sinds midden december met een zware verkoudheid. De renner van Sunweb-Napoleon Games schrapte de voorbije weken heel wat wedstrijden, maar is nu eindelijk genezen. “Ik voel me terug gezond”, zegt hij, “maar mijn ambitie voor het BK is beperkt.”


© BELGA

De Torhoutenaar kroonde zichzelf in 2013 tot Belgisch kampioen aan het Zilvermeer in Mol en vindt in Erpe-Mere opnieuw een parcours dat op zijn maat gesneden is. “Klopt”, zegt hij. “Begin september won ik er nog mijn eerste wedstrijd van het seizoen. Dat BK zat ook al lang in mijn hoofd, het was 100 procent op mijn lijf geschreven en ik wilde er een mooi resultaat neerzetten, maar helaas hebben de ziektekiemen er anders over beslist. Ik weet niet hoe ver ik sta momenteel. Het is ook voor mij een groot vraagteken, maar ik denk niet dat ik zondag een rol kan spelen.”

“Sinds maandag weer voluit aan het trainen”

Vantornout sukkelde sinds midden december met een zware verkoudheid, hervatte te vroeg zijn wedstrijden en herviel begin januari. Zo gaf hij zondag nog forfait voor de cross in Leuven. “Pas dinsdag liep mijn antibioticakuur af”, legt hij uit. “Ik heb heel veel last gehad van keelpijn en slijmen. Nog nooit ben ik zo lang ziek geweest. Dat is vervelend, uiteraard, maar ik ben wel blij dat ik me sinds deze week opnieuw fit voel. Sinds maandag train ik weer voluit en ik voel dat het ook op training goed gaat, maar ik heb natuurlijk wel een achterstand als je zo lang uit roulatie bent. Hopelijk ben ik nu definitief van deze verkoudheid verlost. Ik zal al blij zijn als ik met een goed gevoel van het BK kan terugkomen, maar ambitie heb ik niet.”

Moet Lange Klaas dan vooral Kevin Pauwels bijstaan op het BK? “Als de kans zich voordoet, zal ik dat doen”, aldus Vantornout. “Maar het is een parcours waar je weinig voor je ploegmaats kan betekenen en het vooral een man-tegen-man gevecht zal zijn.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier