Klaas Vantornout na tweede plaats: “Bevestiging van mijn goede conditie”

Redactie KW

Na zijn overwinning vorig week zondag in Erpe-Mere, moest Klaas Vantornout zaterdag in Neerpelt genoegen nemen met de dichtste ereplaats, want in een sprint met twee diende hij de duimen te leggen voor Sven Nys.

“Ik denk dat we vandaag met twee tot drie renners boven de rest uitstaken. In de slotronde waren er dat nog twee. Er zat dus wel iets meer in dan een tweede plaats”, zuchtte Vantornout na afloop.

“De cross in Neerpelt is een snelle wedstrijd. Van zodra je even de benen stil gaat houden, komt er een pak renners terug. Dat was vandaag dus niet anders. Ik heb alles op de laatste ronde gezet. Ik kon toen een klein kloofje slagen maar plots kwam Sven Nys mij vervoegen. Ik ben toch vol blijven doorgaan tot aan de finish, anders waren er weer een pak renners bij ons gekomen. In de daaropvolgende sprint moest ik Sven laten voorgaan.”

“Ik heb mijn eigen koers gereden. Of ik Nys ooit kan kloppen in de sprint? Dat is toch de bedoeling. Die dag komt wel. Ik mag zeker niet klagen van het begin van mijn seizoen. Ik heb er ook alles aan gedaan om er nu al te staan met onder andere een trainingsstage in Calpé. In Erpe-Mere was ik heel sterk en vandaag kreeg ik de bevestiging van mijn goede conditie.”

De Nederlanders Lars Van Der Haar mocht als derde mee op het podium in Neerpelt, bij de eerste wedstrijd van de Soudal Classics. Dit is een reeks veldritten waarbij geen klassement wordt opgemaakt.

(AD/Belga – Foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier