Klaas Vantornout loopt lichte hersenschudding op na botsing met hond

Klaas Vantornout had wel degelijk wél goed zijn stuur vast toen een hond in zijn voorwiel rende.
Redactie KW

Veldrijder Klaas Vantornout uit Torhoutis op stage in Spanje ten val gekomen na een botsing met een hond.

De Belgische kampioen liep geen breuken op, maar wel een lichte hersenschudding. Dat maakte zijn team Sunweb-Napolean Games woensdag bekend.

Vantornout was dinsdag samen met Rob Peeters een trainingstocht aan het afwerken in Calpe. “Samen met Rob waren we een heel eind in de bergen gefietst”, zo liet Vantornout optekenen. “Twee honden liepen plots de weg op tijdens een afdaling. Eén van hen liep recht mijn voorwiel in. Ik had nooit de tijd om te remmen en ging helemaal over de kop. Tien minuten lang bleef ik op de grond liggen, groggy door een lichte hersenschudding. Nadien bracht de eigenaar van de honden me naar een lokaal ziekenhuis dertig kilometer verderop, waar gelukkig bleek dat ik geen breuken opliep.”

Zijn helm zag er na de tuimelperte flink gehavend uit.
Zijn helm zag er na de tuimelperte flink gehavend uit.

Tijdens de trainingsrit droeg Vantornout een helm. “Anders had het veel erger kunnen zijn. Ik durf er niet aan te denken. Ik viel op de achterkant van mijn hoofd, en bij de val werd een groot stuk van de helm gewoon losgerukt. De hoofdpijn is intussen voorbij, de stramme spieren niet. Ik was al vaker stijf na een val, maar zo erg als nu was het nog nooit: elk spiertje doet pijn. Gelukkig zal dat na een dag of twee al veel beter zijn en zal ik nadien weer goed kunnen doortrainen in Calpe. Ik blijf hier nog een week.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier