Klaas Vantornout laat zelf verstek gaan voor Europees kampioenschap veldrijden

© BELGA
Redactie KW

Klaas Vantornout en Tom Meeusen zijn de opvallendste afwezigen in de selectie die bondscoach Rudy De Bie maandag bekendmaakte voor het Europees kampioenschap veldrijden, dat zondag in het Franse Pont-Château plaatsvindt. Beide renners lieten zelf verstek gaan.

“In overleg met de ploeg en de coach: geen EK voor mij. Ik gaf liever de kans door aan een jong talent en kijk al uit naar de Koppenbergcross”, twitterde Vantornout. Wereldkampioen Wout van Aert is uiteraard het speerpunt van de Belgische selectie. Hij heeft het gezelschap van Jens Adams, Laurens Sweeck, Michaël Vanthourenhout, Kevin Pauwels, Toon Aerts, Wietse Bosmans en Tim Merlier. Van Aert en Vanthourenhout wonnen het EK al eens bij de beloften. Van Aert deed dat in 2014, Vanthourenhout een jaar eerder.

Bij de vrouwen gaat Sanne Cant voor een derde Europese titel op rij. Ze kan daarbij rekenen op de steun van Jolien Verschueren, vorig jaar in het Nederlandse Huijbergen goed voor zilver, Ellen Van Loy en Alicia Franck.

Quinten Hermans verdedigt zaterdag zijn titel bij de beloften. Eli Iserbyt kan een derde keer op rij op het podium staan. In 2014 pakte hij goud bij de junioren, vorig jaar brons bij de beloften. Yannick Peeters, de Europese juniorenkampioen van 2013, Thomas Joseph, Nicolas Cleppe en Thijs Aerts zijn de andere beloften in de Belgische selectie.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier