Klaas Vantornout : “Ik hoop dat de Nederlanders in de eerste 3 ronden niet te ver vooruitrijden”

© BELGA
Redactie KW

Klaas Vantornout is weer zorgenvrij. De Belgische kampioen moest noodgewongen de wedstrijd in Hoogerheide staken omdat hij sukkelde met de naweeën van buikloop.

Vantornout kampte in de week voor de Wereldbeker in Hoogerheide opnieuw met een luchtwegeninfectie en moest enkele dagen antibiotica nemen. Daarvan kreeg hij buikloop waardoor het hem aan kracht en energie ontbrak in Hoogerheide en hij de wedstrijd vroegtijdig beëindigde. “Die problemen zijn nu allemaal van de baan”, aldus Vantornout. “Ik heb mijn trainingen de voorbije dagen goed kunnen afwerken. Ik maak me geen zorgen.”

Vantornout wordt wel eens een kampioenschapsrenner genoemd. Zelf neemt hij dat woord niet in de mond. “Ik hou van een WK, de sfeer, de spanning, maar ik mik niet alleen op WK’s of BK’s. Ik ben nooit favoriet, maar ik stel intussen toch wel al vast dat ik twee Belgische titels op mijn palmares heb. Ik kijk uit naar dit WK. Het is een mooi parcours, heel lastig met die vele hoogtemeters. Dat zie je niet op tv, maar het is een zware wedstrijd. Ik heb ambitie, uiteraard, maar op het eind is er toch maar één tevreden en dat is de wereldkampioen.

Het wordt volgens hem uitkijken naar wat Mathieu van der Poel bij de start zal doen en ook Lars van der Haar. “Zij gaan snel van start meestal”, zegt hij. “”Ik hoop dat ze in de eerste drie ronden niet te ver vooruitrijden”, klinkt het bij de Belgische kampioen. “Dan zou het wel eens een spannende wedstrijd kunnen worden.”

(BELGA)