Klaas Vantornout: “Het is zwoegen!”

Klaas Vantornout. © BELGA
Tom Vandenbussche

In zijn laatste crosswinter geeft Klaas Vantornout een persoonlijke kijk in zijn eigen unieke leefwereld.

Mijn laatste weken als crosser lopen niet zoals gepland. Die griep van vorige week heeft er duidelijk geen goed aan gedaan. Het was de eerste keer dat ik koorts had. Dat bleef serieus in mijn lijf hangen. Ik laat me in Gent nochtans elk jaar inenten, want zoiets kun je tijdens het seizoen echt wel missen als de pest. Helaas… Annelies had ervan en twee dagen later was ook ik aan de beurt.

Dinsdagochtend deed ik nog een crosstraining. Het was zwoegen, maar wel een teken dat ik nog veel en graag train. Het lichaam moet echter ook mee willen. Het is koffiedik kijken naar mijn laatste crossen.

Vorig weekend heb ik de crossen in Lille en Hoogstraten vanop afstand gevolgd. Ik was blij met de knappe prestatie van Gianni Vermeersch. Daags nadien heb ik dat, toen we samen gingen trainen, hem dan ook gezegd. Hij heeft een heel mooie cross gereden. Het gebeurt tegenwoordig niet vaak dat je zoveel helemaal vooraan in beeld kunt komen. Alleen het resultaat viel tegen. Het was voor Gianni geen makkelijke winter. Ik weet het: op de weg presteert hij uitstekend. Gianni heeft een enorme motor. Ik heb hem al dingen zien doen die heel weinig andere crossers kunnen, maar de komende jaren wordt het in de cross geen makkelijk verhaal.