Klaas Lodewyck: “Resultaat van onderzoeken afwachten”

Redactie KW

Klaas Lodewyck (BMC) is opnieuw thuis. Maandag en dinsdag onderging de 26-jarige renner allerlei onderzoeken in het UZ Brussel.

Klaas Lodewyck (BMC) liet zich de voorbije dagen onderzoeken door het team van hartspecialist Pedro Brugada. Eerder werd al vastgesteld in het ziekenhuis van Roeselare dat er geen sprake is van een hartafwijking en de oorzaak van zijn hartritmestoornissen elders moet gezocht worden. “Ik heb nu allerlei testen achter de rug, maar het resultaat daarvan ken ik nog niet. Voorlopig blijf ik dus op non-actief staan en doe ik niet aan sport.”

Niet vooruitlopen op de feiten

Maandag al liet Brugada optekenen dat hij er goede hoop in heeft dat hij Lodewyck kan helpen en de renner kan terugkeren op het hoogste niveau in het wielrennen. “Dat heeft hij mij inderdaad ook al laten verstaan”, beaamt Lodewyck. “Maar voorlopig kan hij me dat nog niet honderd procent garanderen. Hij wil niet vooruitlopen op de feiten. Al is het ergens wel een geruststelling dat hij dat nu al zegt, maar goed: ik ga blij zijn als de resultaten van de onderzoeken bekend zijn, de oorzaak achterhaald is en er een oplossing uit de bus komt.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier