Kevin Pauwels wint Superprestige in Middelkerke

© BELGA
Redactie KW

Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games) heeft zaterdag de Superprestige veldrijden in Middelkerke gewonnen, Mathieu van de Poel was tweede en is eindwinnaar.

Van der Poel startte als grote favoriet in Middelkerke. De Nederlander verloor in 2015 nog geen enkele wedstrijd en rijdt al enkele weken een stukje sneller dan de andere crossers. Maar de wedstrijd in Middelkerke kende een ander scenario dan de voorbije weken. Geen pijlsnelle start deze keer voor Mathieu van der Poel. In de eerste ronde bleef alles samen. Het was Tom Meeusen die voor de verrassing zorgde en net voor de eerste passage aan de finish over de sloot sprong en een beetje afstand nam van Van Aert en van der Poel. Al kwam alles snel weer samen in de tweede ronde waarin van der Poel zijn duivels leek te ontbinden. Hij had een klein kloofje en telde zes seconden voorsprong op zijn landgenoot Lars van der Haar en Kevin Pauwels. Meeusen en Van Aert volgden iets verderop.

Van de Poel solo?

Even zag het ernaar uit dat van der Poel op een vroege solo zou afstevenen, maar dat was buiten Lars van der Haar gerekend. Die maakte in de derde ronde de voorsprong van zijn landgenoot teniet door in één ruk in de zandstrook naar hem toe te rijden. Vooraan viel het even stil en ook Pauwels, Van Aert en Meeusen slaagden erin om terug de aansluiting te maken. Achtereenvolgens probeerden van der Haar en Meeusen weg te rijden, maar zonder succes en halfweg cross telden we vijf leiders.

Van der Poel probeerde het opnieuw in de zesde ronde en nam enkele meters voorsprong, maar door een valpartij in de zevende ronde sloeg hij zichzelf terug en kwamen Van Aert, van der Haar en Pauwels terug. Meeusen had intussen de rol moeten lossen. De strijd om de dagzege zou tussen vier renners beslecht worden. In een spannende finale was het uiteindelijk Pauwels die profiteerde van de valpartij van de wereldkampioen en wegreed van de anderen. Hij haalde het voor van der Poel die met zijn tweede plaats wel de eindzege in de Superprestige veiligstelde.

Kevin Pauwels wint Superprestige in Middelkerke


© COGHE GINO

Van der Poel volgt op de erelijst van de Superprestige Sven Nys op die dertien keer het eindklassement won.

(Belga – foto’s Belga/Coghe)