Kevin Pauwels wint in Ruddervoorde, Klaas Vantornout eerste West-Vlaming op de vierde plaats

Kevin Pauwels won zijn eerste wedstrijd van het seizoen. © Foto Coghe
Redactie KW

Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games) heeft zondag de 28e editie van de Superprestige veldrijden in Ruddervoorde gewonnen, dat is de derde Superprestigemanche van het seizoen.

Pauwels reed in Ruddervoorde van start tot finish aan de leiding en haalde het uiteindelijk van Wout Van Aert en Sven Nys. Even later vervolledigden Klaas Vantornout en Tom Meeusen de top vijf. In de stand blijft Van Aert aan de leiding, al zullen zijn twee tweede plaatsen dit weekend hem toch wat twijfels bezorgen. Zaterdag moest hij in het Nederlandse Huijbergen de eerste Europese titel bij de mannen elite aan de Nederlander Lars van der Haar (Giant-Alpecin) laten. In Ruddervoorde moest Van der Haar vrede nemen met de zevende plaats. De vierde manche van de Superprestige wordt volgende zondag in Asper-Gavere gereden.

Terwijl Pauwels de voorbije weken af te rekenen had met pech bij de start of iets te laat op gang kwam, kende hij deze keer geen problemen. Al na zo’n 400 meter maakte hij zijn ambitie duidelijk en versnelde hij in het peloton. Sven Nys, die zaterdag nog forfait gaf op het EK wegens ziekte, was bij de pinken en volgde gezwind. Ook Tom Meeusen, die zaterdag op het EK afstapte, hing even in het wiel. Het trio nam afstand van de rest. Wout Van Aert miste zijn start en ook Europees kampioen Lars van der Haar beschikte blijkbaar niet over al te frisse benen.

Pauwels deed intussen al het werk vooraan, Meeusen moest al snel lossen en ook Sven Nys zat duidelijk op zijn limiet. Dat zorgde er ook voor dat hij niet zonder fouten reed en in de vierde ronde tikte Nys het wiel van Pauwels aan waardoor hij over de kop ging en hij de renner van Sunweb-Napoleon Games weg zag rijden.

Nys verzeilde bij Meeusen, maar lang reden de twee niet samen in de achtervolging. De motor van Van Aert sloeg immers halfweg cross eindelijk aan. Eerst wipte hij nog naar Meeusen, daarna ging het richting Nys. Het duo volgde op vier ronden van het einde op twaalf seconden van Pauwels en hoewel Van Aert één ronde alles uit de kast haalde, kwam hij toch niet dichter bij een indrukwekkende Pauwels.

Kevin Pauwels hield stand, Van Aert moest na zijn zware inspanning even gas terug nemen en Nys nam in de voorlaatste ronde weer de kop. Dichter kwam het achtervolgende duo evenwel niet. Pauwels was gaan vliegen en soleerde naar de zege. In de strijd om de tweede plek moest Nys in het slot zijn meerdere erkennen in Van Aert en vrede nemen met een derde plaats.

(Belga)

Klaas Vantornout was de eerste West-Vlaming op de vierde plaats.
Klaas Vantornout was de eerste West-Vlaming op de vierde plaats.© Foto Coghe

We zien winnaar Kevin Pauwels geflankeerd door Wout van Aert en Sven Nys.
We zien winnaar Kevin Pauwels geflankeerd door Wout van Aert en Sven Nys.© Foto Coghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier