Kevin Pauwels pakt de bloemen in laatste cross van Sven Nys

© BELGA
Redactie KW

Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games) heeft zondag de Sluitingsprijs in Oostmalle gewonnen. Hij haalde het solo voor wereldkampioen Wout van Aert en Tom Meeusen. Sven Nys wachtte in de slotronde Sven Vanthourenhout op en finishte in zijn allerlaatste officiële wedstrijd arm in arm met zijn ploegmaat.

De 39-jarige Nys koos in de laatste cross uit zijn indrukwekkende carrière voor de aanval. Aan de zijde van de Nederlander David van der Poel ging hij al vroeg in het offensief maar de aanval droeg niet tot de finish.

In een race met een steeds wisselend wedstrijdbeeld raakte Pauwels op twee ronden van het einde alleen op kop. Hij trok de slotronde in met 25 seconden voorsprong op zijn eerste concurrenten. Pauwels kwam niet meer in de problemen en mocht aan de streep de armen in de lucht steken.

In de sprint voor de tweede plaats was Wout van Aert de sterkste voor Tom Meeusen.

Sven Nys kreeg een oorverdovend applaus toen hij samen met Sven Vanthourenhout de eindmeet overschreed. De ‘Kannibaal van Baal’ viel daarna in de armen van zijn zoon Thibau en bedankte uitgebreid zijn entourage.

Bron: Belga