Kevin Gadenne verdedigt titel bij 14-jarige aspiranten

Redactie KW

Bij de 14-jarige aspiranten wordt volop uitgekeken naar Kevin Gadenne (CT DJ-Matic) uit Kooigem. Gadenne kroonde zich in augustus 2013 in Hakendover tot nationaal tijdritkampioen bij de 13-jarigen

Afgelopen weekend schreef Gadenne ook de wedstrijd in Denderhoutem op zijn naam. Eerder dit seizoen werd hij al tweede in Hamme en Lendelede. Gadenne is een gepatenteerd hardrijder en wordt ongetwijfeld de te kloppen man.

Concurrentie mag verwacht worden van ploegmaat Matthias Declercq uit Veurne, die na zijn zege in Lendelede afgelopen weekend zijn tweede zege van het seizoen behaalde in het Waalse Hélécine. Vorig jaar werd Declercq 5de op het BK tijdrijden, maar zijn conditie is momenteel top en wie weet zit een podiumplaats er wel in.

Grote concurrent voor de titel wordt ongetwijfeld Luca De Meester, zoon van ex-prof Hans en tevens Oost-Vlaams en Vlaams kampioen in het werk tegen de klok. De Meester is eveneens in vorm. Hij won vorige zaterdag in Kruishoutem.

Andere opvallende West-Vlamingen aan de start zijn Thibo Destatsbader uit Lendelede (vorig jaar 3de op het PK tijdrijden en 13de op het BK tijdrijden), Matteo Roose uit Jabbeke (vorig jaar 4de op het PK tijdrijden), Mathisse Grootaert uit Loppem (vorig jaar 5de op het PK tijdrijden en stiefzoon van Johan Museeuw) en Nathan Decuypere uit Wervik (hardrijder en aanvaller pur sang).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier