Keukeleire niet naar de Tour: “Ik vind het een beetje een pijnlijke reden”

Jens Keukeleire tijdens de Tour van 2014, waarin hij knap zesde werd in de heroïsche kasseienrit. (Foto Belga) © BELGA
Tom Vandenbussche

Jens Keukeleire (26) rijdt dit jaar niet zijn tweede Tour de France. Dat liet zijn Australische ploeg Orica-GreenEdge hem weten. “Het ligt niet aan de vorm, zeggen ze”, aldus een ontgoochelde Bruggeling.

Ploegleider Matthew White liet in een telefoontje aan Keukeleire weten dat er voor hem dit jaar geen plaats is in de Tourploeg. “Ik kreeg de melding dat er volgende week voor mij rust op het programma staat”, zegt de Bruggeling droog. “Het ligt niet aan de vorm, zeggen ze. Ik pas op een of andere manier niet in de ploeg die ze naar de Tour willen sturen. Ik vind het een beetje een pijnlijke reden.” Keukeleire overweegt nu een hoogtestage in te lassen. Na de Clasica San Sebastian wil hij later dit jaar wel de Eneco Tour en de Vuelta uitrijden.

Keukeleire, die sinds 2010 deel uitmaakt van het profpeloton, is einde contract. Aan interesse geen gebrek, want Sep Vanmarcke polste hem om bij Team LottoNL-Jumbo te komen rijden, terwijl Patrick Lefevere vorige week in deze krant letterlijk zei dat Keukeleire morgen bij hem kon tekenen. “Maar als ik zondag geen Belgisch kampioen word, zal het vlug op papier staan dat ik bij Orica blijf“, zegt hij. “Ik ben tevreden over de ploeg, de ploeg is tevreden over mij. Ze hebben mij een voorstel voor de komende twee jaar gedaan en daar kan ik me in vinden. (lachje) Maar misschien moet ik toch eens in mijn contract laten zetten dat ze mij volgend jaar verplicht moeten meenemen naar de Tour.”

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier