Keukeleire en Debusschere mogen mee naar WK wielrennen, (nog) geen plaats voor Dupont

26/09/16 om 14:34 - Bijgewerkt om 15:01

'De twee Jensen' uit onze provincie zijn allebei opgeroepen in de selectie van bondscoach Kevin De Weert. Dupont en Vanmarcke zijn er niét bij, maar Dupont mag - samen met Wallays en Lampaert - als reserve nog stiekem hoop koesteren alsnog opgevist te worden.

Keukeleire en Debusschere mogen mee naar WK wielrennen, (nog) geen plaats voor Dupont

© BELGA

In de gebouwen van sponsor Bioracer in Tessenderlo heeft bondscoach Kevin De Weert maandag zijn selectie bekendgemaakt voor het WK wielrennen bij de mannen elite, dat op 16 oktober plaatsvindt in het Qatarese Doha. Kopmannen zijn Tom Boonen (Etixx-Quick Step) en Greg Van Avermaet (BMC). Voorts neemt de bondscoach ook Oliver Naesen (IAM Cycling), Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), Iljo Keisse (Etixx-Quick Step), Jürgen Roelandts (Lotto-Soudal), Jens Debusschere (Lotto-Soudal) uit Dadizele, Jens Keukeleire (Orica-BikeExchange) uit Brugge en Nikolas Maes (Etixx-Quick Step) mee. Die laatste is ook een halve West-Vlaming: hij woont in Lochristi maar is van Otegem afkomstig.

Zoals eerder al bekend raakte, verkoos Philippe Gilbert het EK in het Franse Plumelec boven het WK in Doha. De BMC-renner zag voor zichzelf geen rol weggelegd in de selectie van De Weert. Speerpunten zijn dus Boonen, die vorige week nog ten val kwam in de Eneco Tour maar intussen opnieuw aan trainen toe is, en olympisch kampioen Greg Van Avermaet.

Geen Vanmarcke

Opvallende afwezige in de selectie is Timothy Dupont uit Bredene, door onze lezers in een poll de voorbije dagen nochtans met stip als eerste keuze genoteerd. De kopman van het continentale Veranda's Willems, dit jaar goed voor 16 overwinningen, is reserve. Voorts is ook Sep Vanmarcke uit Anzegem niet van de partij. Hij sukkelde de voorbije weken met de gezondheid en nam daarom niet deel aan de Eneco Tour.

Er zijn vier reserves aangeduid (in willekeurige volgorde): Timothy Dupont, Jelle Wallays, Yves Lampaert (wel geselecteerd voor de tijdrit) en Jonas Van Genechten.

West-Vlamingen in nevencategoriëen

Bij de beloften vinden we onder andere Piet Allegaert uit Moorslede (Slypskapelle) en Christophe Noppe uit Boezinge. Kevin Deltombe uit Sint-Andries en Edward Planckaert uit Zwevegem zijn daar twee van de drie reserven. Bij de juniores is er een selectie voor Lothar Verhulst uit Ledegem, Gilles Borra uit Keiem is reserve.

Bij de vrouwen elite vinden we Valerie Demey uit Oostkamp. Ann-Sophie Duyck uit Hulste mag haar kans gaan in de tijdrit bij de vrouwen.

(Belga/FJA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!