Kampioenen antwoorden met de pedalen, nietwaar?

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Tom Vandenbussche

Geen Klaas Vantornout in de WK-selectie voor Zolder. Een verrassing was het na afgelopen week niet meer, maar toch is het opvallend: de Belgische kampioen van 2013 en 2015 zal dit jaar niet aan de start van de regenboogstrijd verschijnen.

We zagen het zaterdag zomaar gebeuren. Klaas, nochtans fluks gestart in het zog van Nys, leek in de loodzware Kasteelcross in Zonnebeke 45 minuten lang op weg naar een eerste podiumstek van het seizoen, maar zakte er finaal door. Krachten sparen voor daags nadien in Lignières? Daar leek het op, maar ook in de Franse Wereldbekermanche kwam de Torhoutenaar niet in het stuk voor. Vijftiende, op 2’31” van Van der Poel. Tiende Belg. En er mogen er straks in Zolder maar zeven opdraven…

We zouden hier weer het hele seizoensverhaal van Klaas kunnen oprakelen, maar doen dat niet. De realiteit is dat de winter op zijn einde loopt en de mooiste crossen verreden zijn. Laat ons nu maar denken aan betere tijden. Kampioenen antwoorden met de pedalen, nietwaar?

Kampioenen antwoorden met de pedalen, nietwaar?
© BELGA

Ook geen Vermeersch

Wie evenmin het WK zal rijden: Gianni Vermeersch, vorig jaar als eerstejaars nog zevende in Tabor. Hij moet plaats ruimen voor Tim Merlier, die alleen mee mag als Wout Van Aert zondag zijn eindzege in de Wereldbeker veilig stelt. Vermeersch, Merlier of Aerts was kiezen tussen drie getalenteerde, jonge profs die momenteel alledrie op een hoog niveau rijden. Dat Merlier een ploegmaat van kopman Van Aert is, zal vermoedelijk de doorslag gegeven hebben.

Niet getreurd, over twaalf maanden zijn er weer twee kampioenschappen. Te beginnen met Oostende. Zondag 8 januari, we noteren het nu al in onze agenda.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier