Juniores Emiel Planckaert en Jordi Warlop in EK op de weg

Redactie KW

Zaterdag in de namiddag strijden twee West-Vlamingen voor de Europese titel op de weg bij de juniores. Bij afwezigheid van wereldkampioen tijdrijden Igor Decraene – in volle revalidatie na een operatie – mogen Emiel Planckaert uit Zwevegem en Jordi Warlop uit Stuivekenskerke (Diksmuide) de eer van onze provincie verdedigen.

Emiel Planckaert rijgt al het hele seizoen de topprestaties in belangrijke wedstrijden aaneen. In Nyon wil hij zich eveneens laten gelden. “Ik denk dat ik klaar ben. De laatste voorbereidingen zijn goed verlopen. Met de nationale ploeg trokken we op stage naar de Ardennen en namen we deel aan een tweedaagse in Luxemburg.”

Ook Jordi Warlop, die na een uitmuntend seizoensbegin een tijdje out was na een zware valpartij, gelooft in zijn mogelijkheden. “Ik ben er helemaal klaar voor. De stage in La Gleize was de ideale training voor de Grand Prix Patton in Luxemburg, waar ik met de nationale selectie startte. Ik werd 6de en 5de in de twee ritten, zodat ik in de eindstand beslag legde op de 4de stek en meteen ook eerste Belg werd. Ik ben heel tevreden en kijk uit naar de Europese titelstrijd.” (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier