Junior Jason Van Compernolle wint Vlaamse Cyclocross Cup

Jason Van Compernolle. © Foto Coghe
Redactie KW

De 18-jarige Jason Van Compernolle mag terugblikken op een geslaagd winterseizoen. De junior van Tomabel-Inofec CT boekte niet alleen zijn tweede overwinning uit zijn carrière, maar schreef ook het eindklassement van de Vlaamse Cyclocross Cup op zijn naam.

“Ik kan niet anders dan tevreden zijn over mijn voorbije winter”, lacht junior Jason Van Compernolle. “Vorig week heb ik immers de Vlaamse Cyclocross Cup gewonnen. Dat was aanvankelijk geen doel voor mij, maar nadat ik na een drietal manches op de eerste plaats stond, heb ik dan toch maar beslist om er mij op te focussen. Met succes. Met daarnaast tal van ereplaatsen en een overwinning in Zingem kan mijn seizoen niet meer stuk.”

Doel bereikt

“Mijn doel deze winter was één overwinning behalen en dat was in oktober al gelukt. Op die manier kon ik de rest van het seizoen zonder druk afwerken. Bovendien was mijn zege in Zingem mijn allereerste ooit in Vlaanderen. Bij de nieuwelingen had ik wel al eens gewonnen, maar dat was in Wallonië. Daarnaast zal ook mijn tweede plaats in Balegem mij bijblijven, omdat ik daar één van mijn beste crossen van het seizoen afwerkte.”

De overstap naar de beloften wordt zwaar, maar iedereen heeft die stap ooit moeten maken

De komende weken staan er nog drie crossen op de agenda van de 18-jarige Dentergemnaar van Tomabel-Inofec CT, waarna het tijd is voor welverdiende rust. “Zondag start ik in Hoogstraten en daarna rijd ik nog Middelkerke en Lebbeke. Veel verwacht ik niet van die crossen, want er zullen veel grote namen aan de start staan. Ik denk dat ik tevreden mag zijn met een toptwintigplaats. Het wordt nog eens plezant om mij te meten met de grote jongens. Ik heb dit seizoen al enkele A-crossen afgewerkt en de ene verliep al wat beter dan de andere. Maar dat hoort erbij. Rond Gavere reed ik dit seizoen ook een paar weken minder goed, maar voor de rest mag ik niet klagen.”

tijd voor studies

“Na die drie crossen gaat de fiets aan de kant tot na de examens in maart. De extra vrij tijd zal welkom zijn, want er kruipt momenteel heel wat werk in mijn studies. Ik zit immers in mijn zesde jaar boekhouden-informatcia en moet bijna iedere maand een deel van mijn eindwerk klaar hebben. Daarna begin ik opnieuw op te bouwen om dan vanaf mei op de weg te koersen. Daar heb ik geen specifieke doelen. Het is vooral als voorbereiding op de komende winter, waarin ik de overstap naar de beloften moet maken. Dat wordt zwaar, want het leeftijdsverschil is enorm. Maar iedereen heeft ooit die stap moeten maken in zijn carrière. We zien dus wel wat het geeft.” (SM)