Julien Vermote verkende het parcours van WK ploegentijdrit al: "Veel draaien en keren"

07/10/16 om 20:12 - Bijgewerkt om 20:09

Julien Vermote hoopt er zondag opnieuw bij te zijn in de ploegentijdrit, zoals in Ponferrada waar hij in 2014 brons behaalde met Etixx - Quick-Step.

Julien Vermote verkende het parcours van WK ploegentijdrit al: "Veel draaien en keren"

© BELGA

Vorig jaar reisde hij mee naar Richmond, maar was hij reserve. "Toen was ik wel ontgoocheld", blikte hij nog even terug. "Als sportman wil je erbij zijn, deel uitmaken van het team. Nu zondag hoop ik wel de selectie te halen."

De 27-jarige Kortrijkzaan mag er een goed oog in hebben. De kans is groot dat hij de selectie van zes haalt. Al krijgt hij dan wel een ondankbare opdracht, want hij zou iedere keer het commando moeten overnemen van Tony Martin. "Ik zou niet in de schoenen willen staan van de renner die na Tony komt", aldus ploegleider Tom Steels tijdens een informeel persmoment in Doha. "Dat wordt geen gemakkelijke taak."

En dat beseft ook Vermote zelf. "Een ploegentijdrit is afzien, bijna een uur lang. Dat zal nu niet anders zijn. Dit wordt een heel lastig WK, vooral ook door de warmte. Ik ben wel blij dat we hier al een paar dagen vertoeven, op die manier kunnen we wennen aan de temperaturen. De eerste dagen lag onze hartslag heel hoog na een inspanning, nu ligt die al lager, voor dezelfde inspanning. Dat toont toch aan dat we stilaan acclimatiseren aan de hitte. Het parkoers zelf is niet van de poes. In het begin veel draaien en keren, dan volgt een lang recht stuk van 14 kilometer,waar we snelheden van 60 tot 70 kilometer per uur halen. Veel tijd om te recupereren is er daar niet. Vervolgens trekken we richting The Pearl. Voor we daar opdraaien volgt ook nog een technisch stuk met veel bochtenwerk en op The Pearl zelf, waar amper een recht stuk ligt gelukkig hebben we al goed verkend, we weten wat ons te wachten staat. Het wordt zaak om voldoende gehydrateerd aan de start te staan, want tijdens de wedstrijd zelf heb je amper tijd om te drinken. Ik kijk er naar uit, het is ontzettend lastig, zo'n ploegentijdrit, maar wel één van de mooiste disciplines die er is, je wint samen."

(BELGA)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!