Julien Vermote mikt op Touretappe

01/07/16 om 11:47 - Bijgewerkt om 11:47

Julien Vermote (26) start zaterdag in zijn tweede Tour de France. De West-Vlaming is de meid van alle werk voor Etixx-Quick Step dat mikt op ritwinst met Marcel Kittel, maar met Tony Martin, Julian Alaphilippe en Daniel Martin ook nog andere renners heeft die voor de zege kunnen zorgen.

Julien Vermote mikt op Touretappe

Julien Vermote rijdt binnenkort zijn tweede Tour de France. © BELGA

Vermote maakte vorig jaar zijn debuut in de Ronde en hoopte om er ook dit jaar bij te zijn. Patrick Lefevere liet onder meer ritwinnaar van vorig jaar Zdenek Stybar thuis, en koos naast Iljo Keisse met Julien Vermote voor twee Belgen in zijn team. "Het is altijd strijden voor een plekje in zo'n topploeg", zegt de West-Vlaming. "Dat is zeker geen evidentie om dat te doen, ik ben blij dat ik er opnieuw bij ben en zal 100 procent in dienst rijden van onze kopmannen."

Pak kopwerk

Julien Vermote reed een sterk BK. Hij miste de vroege vlucht, maar maakte wel nog de sprong naar voren. In de finale miste hij de kracht om nog een dichtere ereplaats in de wacht te slepen dan de achtste stek. "De conditie is goed", beseft hij, "persoonlijk succes streef ik hier niet na. Ik wil mijn werk voor de ploeg doen en hoop op een mooie Tour met enkele successen voor onze kopmannen. Het valt niet altijd op wat voor werk jongens als Iljo en ik verrichten, maar ik kan je verzekeren dat je, als je zoals vorig jaar in de openingsweek elke dag op kop moet rijden om het gat te dichten op de vluchters, echt redelijk leeg bent tegen de rustdag. Dat heb ik toen mogen ervaren. Op kop rijden valt misschien minder op dan in de ontsnapping zitten, maar het is echt lastig, je moet sneller dan de vluchters rijden om hen terug te pakken. Dus ik was toen blij dat ik in de tweede week weer even op adem kon komen."

Vorig jaar pakte de ploeg drie overwinningen. "Dat was schitterend", zegt hij, "maar het zal niet evident zijn om dat te herhalen. Iedereen vindt dat 'normaal' voor onze ploeg, maar dat is het zeker niet. Veel ploegen blijven zelfs met lege handen achter na de Tour. Ik hoop dat we minstens een rit winnen, dat zou al een mooi begin zijn."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!