Julien Vermote leider na winst in tweede rit Ronde van Groot-Brittannië

05/09/16 om 17:33 - Bijgewerkt op 06/09/16 om 07:00

Julien Vermote (Etixx - Quick-Step) heeft maandag de tweede etappe in de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen.

Julien Vermote leider na winst in tweede rit Ronde van Groot-Brittannië

© BELGA

Na 167,7 kilometer van Carlisle naar het Engelse Kendall (Cumbira) versloeg de 27-jarige renner uit Harelbeke zijn Engelse medevluchter Stephen Cummings in de sprint. Vermotes Ierse ploegmaat Daniel Martin werd op 58 seconden derde, net voor Xandro Meurisse, stagiair bij Wanty-Groupe Gobert.

Zijn eerste seizoenszege leverde Vermote ook de leiderstrui op. Hij neemt die over van de Duitser André Greipel, die zondag de openingsrit won. In de Ronde van Groot-Brittannië was Vermote in 2014 al eens aan het feest. Toen won hij de zevende etappe.

"Genieten van dit mooie moment"

"Het is altijd fijn om te kunnen winnen, vooral in deze koers waar ik dat enkele jaren ook deed", aldus Julien Vermote. "Ik heb elke keer een speciaal gevoel bij deze wedstrijd. Het parcours en de fans zijn geweldig. Het is hier een beetje als in Vlaanderen. Het is tegenwoordig niet makkelijk om een zege te pakken, dus ik wist dat ik alles moest geven. Het parcours was zwaar, het ging de hele tijd op en af. Toen we werden bijgehaald en Stephen vervolgens aanviel, was ik eigenlijk leeg. Deze kans wilde ik echter niet missen. Hij was erg sterk, maar ik ging door de pijn heen en ben superblij."

Vermote is ook de nieuwe leider en telt zes seconden voorsprong op Cummings en 1:04 op zijn ploegmaat Daniel Martin. "Ik sta nu wel aan de leiding, maar denk niet aan het klassement. Ik wil mijn best doen deze week en nu gewoon van dit mooie moment genieten."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!