Julien Vermote klopt ploegmaat en wint 84e editie Textielprijs in Vichte

20/09/16 om 20:05 - Bijgewerkt om 20:29

Julien Vermote (Etixx-Quick Step) haalde het licht afgescheiden van zijn teamgenoot Yves Lampaert en Tosh Van der Sande. Timothy Stevens eigende zich de vierde plaats toe voor Michael Goolaerts die de snelste was van het peloton.

Julien Vermote klopt ploegmaat en wint 84e editie Textielprijs in Vichte

© BELGA

Van bij de start volgde de ene uitvalspoging de andere op. Met nog vijftig kilometer voor de boeg trokken acht renners in de aanval. Daarbij onder meer de winnaar van de vorige editie, Tosh Van der Sande, met zijn teamgenoten Jelle Wallays en Gert Dockx. Ook Pieter Serry maakte deel uit van deze kopgroep.

Julien Vermote klopt ploegmaat en wint 84e editie Textielprijs in Vichte

© VDB

Maar tot de eindmeet zongen zij het niet uit. Bij het ingaan van de slotronde van 12,5 kilometer scheurde een kleine kopgroep zich af van de grote groep. Onder meer Yves Lampaert en Julien Vermote van Etixx-Quick Step tekenden hierin present, naast Tosh Van der Sande. Julien Vermote liet het niet tot een sprint komen en trok in volle finale alleen in de aanval. Hij kon het zo afgescheiden halen en volgt Tosh Van der Sande op als eindlaureaat. Lampaert verzekerde zich van de dichtste ereplaats en haalde het afgescheiden van Tosh Van der Sande, die op zijn beurt Timothy Stevens wat achter zich liet.

De top 10

1. Julien Vermote

2. Yves Lampaert op 0:17

3. Tosh Van der Sande 0:18

4. Timothy Stevens 0:21

5. Michael Goolaerts 0:23

6. Xandro Meurisse

7. Pascal Ackermann (Dui)

8. Sean De Bie

9. Oscar Riesebeek (Ned)

10. Davy Gunst (Ned)

Klik hieronder voor de volledige uitslag

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!