Julien Vermote is blij dat hij even niet aan koers moet denken

Julien Vermote © BELGA
Redactie KW

Julien Vermote (Etixx-Quick.Step) blikt tevreden terug op zijn eerste Tourweek. “Ik denk dat ik mijn werk goed gedaan heb”, zegt hij. “Deze rustdag komt net op tijd.”

Vermote zag je de voorbije dagen meermaals op kop sleuren voor zijn ploeg Ettix-Quick.Step. “Dat was mijn taak. Dat wist ik voordat ik aan mijn eerste Tour startte en ik denk dat ik mijn werk meer dan naar behoren heb gedaan. Ik ben tevreden en natuurlijk: we boeken drie zeges met de ploeg en droegen twee dagen de gele trui. Ongelooflijk, ik mag zeker niet klagen en ik denk dat veel teams jaloers op ons zijn. Het was een geweldige ervaring de voorbije week. Met heftige emoties ook, door de opgave van Tony Martin, maar we zijn niet bij de pakken blijven zitten. Dat is koers, vallen hoort er bij. Ik ben zelf ook gevallen in de regenetappe naar Amiens. Gelukkig zonder al te veel erg, er lagen er al veel tegen de grond, ik viel gewoon op hen, maar je merkt gewoon dat dit de Tour is. Alles is zoveel groter, er wordt veel nerveuzer gekoerst en dan is een valpartij snel gebeurd.”

Intensieve week achter de rug

“Zelf ben ik blij over mijn eerste week. Die rustdag komt van pas. Het was een intensieve week, ik heb veel op kop gereden, tegen de wind in en dat voel je wel. Ik ben moe, maar nog niet te moe. Zo’n rustdag is gewoon fijn omdat je even niet aan koers moet denken, mentaal ben je er even van tussen en dat doet deugd. Mijn vriendin is vandaag op bezoek, het verzet de zinnen en ik kijk uit naar wat nog komt. De komende dagen ga ik blijven werken voor de ploeg. Parijs halen is mijn doel.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier