Julien Vermote blijft ook na de vierde rit leider in Ronde van Groot-Brittannië

07/09/16 om 20:29 - Bijgewerkt om 20:29

Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) heeft woensdag in Wales de vierde etappe in de Ronde van Groot-Brittannië (cat. 2.BC) gewonnen.

Julien Vermote blijft ook na de vierde rit leider in Ronde van Groot-Brittannië

© BELGA

De 23-jarige Nederlandse kampioen was na 218 kilometer van Denbigh naar Builth Wells de snelste in de massasprint. De Britten Daniel McLay en Ben Swift moesten met de dichtste ereplaatsen vrede nemen.

Julien Vermote (Etixx - Quick Step) finishte als vijfde en behield de gele leiderstrui. Met Nicolas Vereecken op de achtste plaats, eindigde er nog een tweede Belg in de top tien. In de stand heeft Vermote zes seconden voorsprong op de Brit Stephen Cummings en 1:03 op Swift.

De etappe werd gekleurd door een vroege vlucht met vier renners: Alessandro Tonelli, Matthew Holmes, Rob Partridge en Miguel Angel Benito Diez. Maximaal reden ze een voorsprong van 5:15 bij elkaar, waarna het peloton het welletjes achtte. Op 60 kilometer van de streep liet Tonelli zijn metgezellen achter, waarna uit het peloton een tegenaanval werd opgezet met Gorka Izaguirre, Giovanni Visconti, Marco Marcato, Jochem Hoekstra en Nicola Boem. Zonder succes evenwel en op 38 kilometer volgde de algemene hergroepering.

Tony Gallopin, Nicolas Roche, Sebastian Langeveld en Jack Bauer probeerden te verrassen in het slot, maar zonder succes. Ook Hoekstra waagde zijn kans, maar werd op 13 kilometer weer bijgebeend door het peloton. Edoardo Zardini en Bernhard Eisel slopen nog even weg, maar ook zij hadden geen verhaal tegen de sprintersploegen. Groenewegen werd perfect gepiloteerd en pakte zijn negende overwinning van het seizoen.

(BELGA)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!