Julien Vermote blijft leider in Groot-Brittannië

06/09/16 om 19:58 - Bijgewerkt om 19:58

Ian Stannard (Sky) heeft dinsdag de derde etappe in de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen.

Julien Vermote blijft leider in Groot-Brittannië

© BELGA

De 29-jarige Engelsman soleerde naar de zege in de 179 kilometer lange rit van Congleton naar Tatton Park (Cheshire), nadat hij deel uitmaakte van een vroege vlucht. Graham Briggs en Kristian House zorgden op 1:46 voor een volledig Brits podium.

Julien Vermote (Etixx - Quick Step), maandag ritwinnaar, behield de gele leiderstrui. De 27-jarige renner heeft zes seconden voor op de Engelsman Stephen Cummings en 1:04 op zijn Ierse ploegmaat Daniel Martin. Xandro Meurisse staat vijfde op 1:08.

De etappe werd gekleurd door een vroege vlucht met vier renners, die al meteen na de start vorm kreeg, met Kristian House, Matt Cronshaw, Graham Brigss en Ian Stannard. Jack Bauer probeerde nog tevergeefs om de sprong uit het peloton naar voren te maken. Het peloton liet begaan en gunde de vluchters een maximale voorsprong van 7:10.

Nadat Etixx - Quick Step, voor leider Vermote het tempo de hoogte in joeg en de bonus zakte, besloot Stannard op 40 kilometer van het einde om er alleen vandoor te gaan. Hij versnelde op een stuk vals plat en zijn metgezellen, nog twee, hadden geen antwoord klaar. Stannard soleerde naar de zege, goed voor zijn eerste overwinning van het seizoen. Eerder won de Brit al twee keer de Omloop Het Nieuwblad (2015 en 2014) en kroonde hij zich tot nationaal kampioen in 2012. Voorts won hij ook een etappe in de Ronde van Oostenrijk in 2011.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!