Joyce Vanderbeken 6de, brons voor belofte Axelle Bellaert

© Foto Coghe
Tom Vandenbussche

Op de Belgische kampioenschappen veldrijden in Koksijde heeft Axelle Bellaert uit Stalhille brons veroverd bij de dames beloften. Joyce Vanderbeken uit Zwevegem werd 6de bij de elite. Sanne Cant won voor Ellen Van Loy en Loes Sels

Joyce Vanderbeken nam de beste start en reed zo haar nieuwe ploeg, Team Mahieu-Kona-Vandermeeren in de kijker. “Ik was gestart voor een plaats tussen vijf en acht, maar na die superstart dacht ik even: misschien zit er hier meer in. Maar misschien heb ik dat erna toch wat moeten bekopen en heb ik me vergaloppeerd. Ik reed wel heel goed door het zand, maar deze zesde plaats is een correcte uitslag.” En nu het WK in Valkenburg? “Ik ken het parcours en het ligt me wel. Dus ja, waarom niet, hé? Ik hoop er alleszins op.”

Ontgoochelde Bellaert

De dames beloften aan de start reden hun race in de race. Suzanne Verhoeven won uiteindelijk voor Marthe Truyen. Axelle Bellaert uit Stalhille was als medefavoriete naar voren geschoven, maar moest zich finaal tevreden stellen met brons. En daar had ze heel moeilijk mee. Op het podium moest Bellaert, die dit seizoen duidelijk een stap voorwaarts heeft gezet en met het EK in Tabor haar eerste internationale kampioenschap ooit betwistte, zichtbaar vechten tegen de tranen. “Normaal mocht ik hier niet starten, want ik heb de zona. De dokter had me dit BK afgeraden. Eigenlijk mocht ik dit seizoen zelfs niet meer crossen, maar vandaag wilde ik hier absoluut meerijden. Voor mezelf. Voor die Belgische titel bij de beloften. De eerste twee ronden gingen nog redelijk, maar daarna was het schade beperken en hopen dat ik die bronzen medaille kon behouden.”

Joyce Vanderbeken 6de, brons voor belofte Axelle Bellaert
© Foto Coghe

En nu? “Een week geleden had ik nog op de Belgische titel gehoopt, maar de voorbije dagen waren niet de makkelijkste. Ik kon amper slapen en heb de pijn moeten verbijten. Wat de komende weken zullen brengn? Ik weet het niet. We moeten het nog eens bekijken, maar natuurlijk hoop ik deze winter nog in actie te kunnen komen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier