Jordy Vermeire wint bij elite zonder contract in Wijnendale-Torhout

09/09/17 om 18:50 - Bijgewerkt om 18:53

In een spurt met drie heeft Jordy Vermeire in Wijnendale-Torhout de wielerwedstrijd voor elite zonder contract en U23 gewonnen. Hij klopte Stijn Minne en Florent Breye.

Jordy Vermeire wint bij elite zonder contract in Wijnendale-Torhout

Winnaar Jordy Vermeire met supporters, organisatoren en prominenten in Wijnendale. © Foto JS

Er kwamen zaterdagmiddag 47 renners aan de start voor de jaarlijkse wedstrijd van Wijnendale Sportief in het kader van de kermis in het dorp: 116 km, verdeeld over zestien ronden. Voorzitter Robert Pollin en zijn medebestuursleden hadden geluk, want na een natte voormiddag klaarde de hemel net op tijd op.

Jordy Vermeire van KVC Deinze toonde zich aanvalslustig en ging er na een aantal ronden met een groepje van vier vandoor. Het kwartet slaagde er evenwel niet in om voorop te blijven. Een nieuwe ontsnapping op twee ronden van het einde zou wel de juiste blijken te zijn. Toen kon Jordy samen met Stijn Minne uit Ruiselede en de Fransman Florent Breye het hazenpad kiezen.

De achtervolgende renners naderden in de laatste kilometer nog heel dicht, maar het trio kon uit de greep van het peloton blijven. Jordy Vermeire won met gemak de spurt lichtjes bergop vóór Stijn Minne en Florent Breye.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!