Jordy Boutté is begonnen aan zijn laatste maanden

Jordy Boutté komt uit een echte wielerfamilie. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Het is mooi geweest. Met die gedachte gaat Jordy Boutté (23) de laatste maanden van het seizoen in. Zeker omdat het zijn laatste competitiemaanden tout court worden. Na tien jaar zet Boutté er straks een punt achter. Topprestaties mogen we eigenlijk niet meer verwachten, maar de Wijtschatenaar wil zich toch nog een paar keer laten opmerken.

“Ik ben eigenlijk al een beetje aan het uitbollen”, bevestigt Jordy. “Je zou kunnen stellen dat ik mijn laatste eindsprint ben ingezet. (lacht) Het is sowieso al een moeilijk seizoen geweest. Ik ben deze winter met de verbouwingen aan mijn woning begonnen en die nemen behoorlijk wat tijd in beslag. Ik heb daarnaast ook nog een job (als redder in het zwembad van Ieper) en een vriendin die ik niet kan verwaarlozen. Maar dat betekent dus ook dat er van trainen niet al te veel meer in huis kwam. Ook het aantal koersen was eerder beperkt. Als het niet te ver van huis is, probeer ik om nog een wedstrijd mee te pikken, maar wekelijks is dat niet meer.”

“Als het niet te ver van huis is, probeer ik om nog een wedstrijd mee te pikken, maar wekelijks is dat niet meer”

En dus zet de renner van Wielerteam Ieper een punt achter een carrière van tien jaar. Een periode waarin hij tal van ereplaatsen bij elkaar reed, enkele mooie zeges wist te behalen en vooral altijd probeerde om mee de koers te kleuren. “Ik heb veel mooie momenten beleefd dankzij het wielrennen. Samen trainen en koersen met mijn broers Kenzie en Niels, de onvoorwaardelijke steun van mijn ouders en vriendin, de vele supporters die telkens op post waren, de ploegen waarvoor ik heb gereden…. Wat me ook altijd zal bijblijven is mijn twaalfde plaats in de Internatie van Reningelst in 2016. Een grote koers dichtbij huis en na een voormiddag werken nog de hele koers mee in de aanval. Misschien wel de prestatie waar ik het meest trots op ben.”

Zijn fiets definitief aan de haak hangen zit er niet in voor de 23-jarige hardrijder uit Wijtschate. Ook de komende jaren zal hij nog geregeld een ritje afwerken.

Nevenbonden?

“Het zal lang niet meer zo intensief zijn. Naast het tijdsgebrek is ook de motivatie om af te zien een beetje verdwenen. Ik kan het niet meer opbrengen om nog vier en een half uur te gaan trainen. En zonder training kun je maar moeilijk verwachten dat je nog schitterende wedstrijden zal rijden. Ik ben tevreden met wat ik gehad heb en ik wil ook niets uitsluiten. Misschien werk ik volgend jaar wel een paar koersen bij de nevenbonden af. We zien wel hoe het loopt.” (BVS)