Jonge wielrenner uit Harelbeke zakt in elkaar na massasprint

Redactie KW

De 22-jarige Jesper Yserbijt verloor het bewustzijn en werd naar het ziekenhuis gebracht.

De belofte van VL Technics Experza Abutriek werd donderdag tiende in de massasprint in Drongen, maar kreeg na de meet last van hartkloppingen en verloor het bewustzijn. De dokter en een mug-wagen werd er bij gehaald, en de jonge renner werd overgebracht naar het AZ Maria Middelares.

Jesper Yserbijt kreeg dit seizoen al vaker af te rekenen met ademhalingsproblemen. Ook op het PK in Rollegem moest hij al vlug de strijd staken. “Ik was de laatste tijd niet op niveau”, vertelde Jesper toen. “Ik deed er nochtans alles aan om dat toch te zijn, maar ik had ademhalingsproblemen. Enkel in wedstrijd en niet voortdurend.”

Jesper bracht toen bezoekje aan de sportdokter en kreeg een puffer mee. Toen de renner er op het PK in april opnieuw last van kreeg, ging hij langs op de spoedafdeling in Kortrijk. “Daar bleek ik een ontsteking op de hartspier te hebben”, vertelde Jesper aan onze wielerredacteur. “Dat was dus het probleem waardoor ik sinds Gent-Staden niet meer kon afzien in koers.”

Jesper Yserbijt, hier nog aan de slag op het PK in 2015
Jesper Yserbijt, hier nog aan de slag op het PK in 2015© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Jesper kreeg recent groen licht van de dokter om weer in competitie aan te treden, maar donderdag liep dat dus mis. De renner verblijft nog steeds in het ziekenhuis, over zijn toestand is momenteel niets bekend. Wel staat zijn Facebookpagina vol berichten van vrienden die de belofte aansporen om ‘te blijven vechten.’

(FV/TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier