Jonge wielrenner overleden na val tijdens Gent-Wevelgem

Antoine Demoitie in actie tijdens de E3 Prijs Harelbeke afgelopen vrijdag. © BELGA
Redactie KW

De 25-jarige wielrenner Antoine Demoitié, die zondag zwaar ten val kwam tijdens de wedstrijd Gent-Wevelgem, is overleden. Dat meldt de politie van de regio Nord-Pas-de-Calais, volgens het Franse persagentschap AFP.

De Luikse renner kwam na ongeveer 150 kilometer koers ten val, samen met vier andere renners. “Na zijn val werd hij nog eens aangereden door een motard“, zo zei ploegleider Hilaire Van der Schueren zondag.

Hij werd overgebracht naar de afdeling intensieve zorgen van het Universitair Ziekenhuis in Rijsel, waar de dokters hem in een coma hielden. Demoitié was bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van Wanty-Groupe Gobert. Daarvoor droeg de Luikenaar drie seizoenen het shirt van Wallonie-Bruxelles. Hij won enkele kleinere wedstrijden zoals de Ronde van Finistère, Wanzele Koerse en een rit in het Circuit des Ardennes.

“Plots is een 2e plaats helemaal niet meer belangrijk na dit vreselijke nieuws”, reageerde Sep Vanmarcke aangeslagen.© BELGA

Onder meer Sep Vanmarcke, tweede in Gent-Wevelgem, reageerde via Twitter op het trieste nieuws. “Plots is een 2e plaats helemaal niet meer belangrijk na dit vreselijke nieuws. Rust zacht Antoine Demoitié. Veel sterkte aan allen.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier