Jolien Verschueren wordt tweede in de Waaslandcross bij de vrouwen

05/11/16 om 14:59 - Bijgewerkt om 14:57

De 26-jarige Sanne Cant (IKO Enertherm-Beobank) heeft zaterdag de Waaslandcross in domein De Ster te Sint-Niklaas bij de vrouwen elite gewonnen. Ze haalde het in de manche van de Soudal Classics afgescheiden van Jolien Verschueren. Laura Verdonschot werd derde. De Amerikaanse Elle Anderson strandde op de vierde plaats, voor Ellen Van Loy.

Jolien Verschueren wordt tweede in de Waaslandcross bij de vrouwen

Jolien Verschueren werd knap tweede na Sanne Cant. © Foto Belga

Al vrij snel zonderden Cant, Van Loy, Laura Verdonschot en de Nederlandse Maud Kaptheijns zich af van de rest. Verschueren, die als kinderjuf werkt in Marke, nam de bovenhand in een achtervolgende groep. Voor Cant ging het op een lange zandstrook allemaal te traag, ze liet haar metgezellen achter zich. De Belgische kampioene kon de tweede ronde aanvatten met 12 seconden voorsprong op Van Loy, Verschueren, Kaptheijns en de Amerikaanse Elle Anderson.

Op twee ronden van het einde telde Cant nog acht seconden voorsprong op Verschueren en een halve minuut op Van Loy. Daarachter volgden Verdonschot, Van Loy en Anderson. Nog voor het ingaan van de slotronde vond Verschueren aansluiting bij leidster Cant. Verschueren versnelde opnieuw, Cant moest lossen. Verdonschot trok als derde de slotronde in met een achterstand van 1:25 op Verschueren.

Bij de zandpassage aan het meer van De Ster, halfweg het parcours, ging Cant op en over Verschueren. Cant bleef de betere op de zandstroken, kwam niet meer in de problemen en haalde het. Op de erelijst volgt ze de Nederlandse Thalita de Jong op.

(Belga)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!