Jolien Verschueren wint veldrit in Otegem

Redactie KW

Daags na het BK in Lille haalde de 25-jarige het voor de Luxemburgse Christine Majerus en Ellen Van Loy. Joyce Vanderbeken werd zevende en werd zo West-Vlaamse kampioene.

Van Loy, Majerus en Karen Verhestraeten waren de eerste aanvallers. Op vier ronden van het einde bleven voorin enkel Van Loy en Majerus over. Verschueren en de Britse Helen Wyman volgden op 15 seconden. Met nog iets meer dan drie ronden te rijden, smolten de twee duo’s samen. Niet voor lang evenwel. Bij een volgende passage aan de meet reed Verschueren immers enkele meters voor Van Loy en Majerus uit. Verschueren kwam niet meer in de problemen en haalde het ruim afgescheiden voor Majerus en Van Loy. Wyman finishte als vierde voor Loes Sels.

“Ik werd ongelooflijk vooruitgestuwd door mijn collega-onderwijzers en mijn leerlingen die hier aanwezig waren”, reageerde Jolien Verschueren. “Die bonte bende had plaatsgenomen aan de brug en zij schreeuwden zo naar mij dat het soms pijn aan de oren deed. Dit is dan ook één van de mooiste zeges van het seizoen. Half koers repte ik me naar voor. Ellen Van Loy en Christine Majerus hadden tot dan de wedstrijd gekleurd. Samen met Helen Wyman dichtte ik de kloof maar ik voelde dat er meer inzat en ging opnieuw versnellen. Ik sloeg een kleine kloof en gaandeweg kon ik mijn voorsprong uitbouwen.”

(BELGA/Foto RD)

De top 10

1. Jolien Verschueren

2. Christine Majerus (Lux) op 0:39

3. Ellen Van Loy 1:10

4. Helen Wyman (GBr) 1:46

5. Loes Soels 2:11

6. Maud Kaptheijns (Ned) 3:06

7. Joyce Vanderbeken 3:30

8. Bianca van den Hoek (Ned) 1:47

9. Karen Verhestraeten 4:04

10. Cindy Bauwens 4:33

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier